Старшата на Локо Мездра – есенен лидер в Зона “Враца”

Юношите старша възраст на Локомотив 2012 (Мездра) ще зимуват на първо място в есенното класиране на първенството по футбол в Зона „Враца”, в което се съревновават 12 клубни отбори от областите Враца, Видин, Монтана, Ловеч и Плевен.

ФК Локомотив Мездра
ФК Локомотив Мездра

През първия дял от шампионата момчетата на треньора Валентин Пешунов постигнаха 9 победи,1 равенство и допуснаха само 1 загуба. С особена стойност бяха техните победи у дома срещу връстниците им от Ботев (Враца) с 2:0 и срещу Чавдар 1957 (Бяла Слатина) с 2:1, както и ремито навън – 2:2, с Монтана.

Така старшата на Локомотив (Мездра) събра 28 точки, при голова разлика 38:12, което им отреди лидерската позиция в подреждането на полусезона. Със същия точков актив, но с по-лоши допълнителни показатели, втори са юношите на Монтана. На трета позиция е Ботев (Враца) с 27 т, колкото има и четвъртият – Чавдар 1957 (Бяла Слатина).

Голмайсторската листа в състава на младите „железничари” оглавяват Андрей Андреев и Ивайло Бояджиев с по 8 точни попадения. Следват: Лидиян Тодоров и Марио Христов с по 3 гола, Александър Омарски, Габриел Лисигерски, Марио Иванов, Мартин Крумов, Павлин Борисов и Томислав Масларски – с по 2, Деян Петров, Красимир Симеонов, Персиян Пешев и Преслав Петков – с по 1.

Освен тези реализатори, с основен принос за доброто представяне на мездренските локомотивци през есента е вратарят Ивайло Сайков, както и останалите полеви играчи – Габриел Ангелов, Денислав Луканов, Мартин Иванов и Цветан Данков.

Първенството в зоната ще бъде подновено напролет.