Локомотив Мездра загуби домакинството си срещу Янтра Габрово

ОФК „Локомотив“ Мездра допусна като домакин загуба с 0:1 от „Янтра 2019“ Габрово. Срещата бе от 10-ти кръг на Северозападната Трета Лига. Единственото попадение в срещата бе отбелязано в 51-та минута на мача от Християн Кожухаров, който прехвърли прехвърли вратаря Сайков.

ЛОКОМОТИВ МЕЗДРА - ЯНТРА (ГАБРОВО)
ЛОКОМОТИВ МЕЗДРА – ЯНТРА (ГАБРОВО)

Домакините започнаха по-активно мача, въпреки че треньорът Валери Цветанов имаше проблеми с липсващи титуляри – братята Браиан и Валдемар Стоянови. Още в първите минути на вратаря на Янтра – Христо Лалев, се наложи да показва добри рефлекси след удари на Матю Оуа и Красимир Георгиев. След като издържаха на първоначалния устрем на Локомотивци, гостите от Янтра взеха инициативата и започнаха да контролират играта. В 15-та минута голмайсторът на групата Пламен Кожухаров стреля опасно от статично положение, но Ивайло Сайков успя да парира удара. Само минути след това опасно положение последва ново – Християн Кожухаров стреля в крака на футболист от Локомотив и рикошетът прати топката в дясната греда. Антонио Йорданов от Локомотив Мездра беше близо до връщане на интригата в мача, но след силния му удар топката уцели греда.

До края на мача домакините имаха още няколко добри възможности да отбележат гол, но спортното щастие им изневери и в крайна сметка габровци си тръгнаха с пълен актив от 3 точки. След този мач Янтра 2019 – Габрово се изкачи на първо място във временното класиране.