Локомотив Мездра победи ФК „Трявна“ с 3:1

Локомотив Мездра записа втора победа в есенния дял на първенството в Северозападната Трета лига, след като се наложи в 3-ти кръг над ФК „Трявна“ с 3:1. Футболистите на Валери Цветанов съумяха да направят обрат след като губеха с 0:1.

Локомотив Мездра
Локомотив Мездра

На стадион „Локомотив“ присъстваше и бившият национал на България – Мартин Петров, заедно с баща си, Петьо Петров, който е една от легендите на местния футбол. След края на срещата Мартин Петров изрази задоволство от играта на Локомотив-Мездра, както и от доброто състояние на спортната база.  Напомняме, че стадион „Локомотив“ бе основно реновиран преди няколко години и разполага с 3000 седящи места.

Срещата не започна по очаквания начин за Локомотив, след като още в 12-та минута колективна грешка на отбраната позволи на гостите от Трявна да поведат в резултата. Но само десет минути по-късно играчите на Валери Цветанов върнаха гола след отлично изпълнен пряк свободен удар от Красимир Георгиев.

След изравнителния гол Локомотив-Мездра показа, че ще търси победата в този мач. Локомотивци започнаха да пресират гостите, а публиката видя няколко опасни атаки сътворени от Михаел Парасков и Светослав Валериев. Усилията на футболистите дадоха резултат в 35-та минута, когато Антонио Йорданоя даде отличен извеждащ пас на Валдемар Стоянов, капитан на „червено-черните“, който с туповен шут от воле отбеляза за 2:1. В самия край на първото полувреме, Стоянов оползотвори центриране на Михаел Парасков и оформи крайния резултат 3:1.

През второто полувреме гостите от ФК „Трявна“ се прибраха в полето си и успяха да опазят мрежата си от нови попадения, въпреки усилията на домакините.