Отложиха “железничарското” дерби за Купата на АФЛ

Зоналният съвет на БФС да отложи двубоя между Локомотив (Горна Оряховица) и Локомотив (Мездра). По програма двата отбора трябваше да се срещнат в сряда в зонов полуфинал от турнира за Купата на Аматьорската лига. Заради обилния снеговалеж в последните два дни обаче мачът бе пренасрочен за 1 декември (неделя) от 13:00 часа. При равенство в редовното време, победителят се определя чрез изпълнение на дузпи. В първия кръг Локомотив (Мездра) победи като гост Огоста (Хайредин) с 1:0, а във втория кръг се наложи при визитата си на Манастирище 2000 (Манастирище) с 2:1.

Локомотив (Мездра)
Локомотив (Мездра)

Локомотив (Мездра) и Локомотив (Горна Оряховица) се изправиха един срещу друг в третия кръг на Северозападната “В” група, като мездренчани спечелиха у дома с 1:0.

В другия полуфинал се срещнаха Ком (Берковица) и Ботев (Луковит). В редовното време мачът завърши наравно и се наложи изпълнението на дузпи. Гостите от Луковит бяха по-точни при 11-метровите наказателни удари и се наложиха със 7:6.

Зоновият финал между Ботев (Луковит) и победителя от мача Локомотив (Горна Оряховица) – Локомотив (Мездра) ще се играе през пролетта на 2014 година, съобщи секретарят на Зоналния съвет на БФС Страцимир Тинчев.